نفقه چیست؟ فرزند تا چه زمانی مستحق نفقه است ؟

کلیپ حقوقی نفقه چیست و فرزندان تا چه زمانی مستحق دریافت نفقه هستند؟
همسر و فرزندان، خط اول افراد واجب النفقه اند و نفقه شامل همهی هزینه های متعارف زندگی مثل، غذا، مسکن ، دارو ، لباس و… می شود. طبق ماده ۱۱۹۹ (هزار و صد ونود ونه) قانون مدنی، نفقه فرزندان به ترتیب، ابتدا بر عهدهی پدر ، پدربزرگ پدری و مادر است سپس بعهدهی مادربزرگ پدری، مادربزرگ مادری و پدربزرگ مادری خواهد بود و حتی اگر حضانت فرزند با مادر باشد باز هم پدر باید نفقه را پرداخت کند و اگر پدر تَمَکُنِ مالی داشته باشد ولی از پرداخت نفقه خودداری کند، در صورت شکایت فرزند طبق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده جرم محسوب شده و به حبس از ۶ماه تا ۲سال محکوم می شود.
*(سوال) حال فرزندان به چه میزان و تا چه زمانی مستحق دریافت نفقه هستند؟؟؟ میزان نفقه اولاد را ، کارشناس تعیین می کند و تا زمانی فرزند، مستحقِ گرفتنِ نفقه است ، که هم توانایی مالی نداشته باشد و هم نتواند به وسیله اشتغال به شغلی امرار معاش کند. با توجه به پسر و دختر بودن فرزندان، این شرایط متفاوت میشود. و در رویه این گونه است که پسر، تا سن ۱۸سالگی میتواند نفقه بگیرد و اگر تا قبل از این سن، مشغول به کاری شود، دیگر شرایط نفقه گرفتن را ندارد و اگر بعد از پایان خدمت یا معافیت ، سرکاری نرفت و خانه نشین شد، نمی تواند خودش را مستحق نفقه بداند ، چون یکی از شرایط دریافت نفقه این است که نتواند مستقلاً کار کند و پولی در بیاورد.
در مورد دخترها، اگر توانِ تامینِ هزینه های زندگی اش را نداشته باشد و این امر، برای دادگاه اثبات شود و مثلاً در حال تحصیل باشد، نفقه بعهدهی پدرش است و اگر ازدواج کرد، نفقه به عهده همسرش میباشد.
موسسه حقوقی مجریان مهر عدالت مشاور و راهگشای شما درتمامی پرونده های حقوقی اعم از قضایی و شبه قضایی میباشد.